Faqs

Dit kan per BOA domein verschillen:

  • Voor domeinen 1, 2 en 3 geldt een verplichte permanente her- en bijscholing, zie hiervoor de bijbehorende dossiers op onze site.
  • Voor de overige domeinen geldt dat vijfjaarlijks de basisopleiding opnieuw gevolgd dient te worden. 

Bij vragen neemt u contact op met één van onze opleidingsadviseurs via 0346-217421 of opleidingsadvies@nivoo.nl

Wij hebben diverse verdiepingscursussen of specialistische opleidingen in de gewenste om je kennis en vaardigheden verder te vergroten. Bijvoorbeeld:

  • Alcoholwet: Wat zijn de regels rondom alcoholverstrekking en -controle?
  • Jeugd: Hoe houd je toezicht op jeugdgroepen op hangplekken, ontmoetingspunten en/of overlastplaatsen. Hoe breng je dit in kaart en houd je contact met de jeugd.
  • Verwarde personen: Hoe herken en ondersteun je verwarde personen tijdens je werk? Wat is het verschil tussen een stoornis en abnormaal gedrag?
  • Senior of coördinator worden: Wat is de route naar een senior functie of coördinator? Wat zijn de mogelijkheden?
  • Maatwerk nodig? Heb je specifieke behoeften voor je opleiding? Neem contact op voor maatwerktrainingen met onze opleidingsadviseurs via 0346-217421 of opleidingsadvies@nivoo.nl.

Voor een compleet overzicht van onze cursussen gaat u naar: Cursussen - Nivoo

U kunt direct contact opnemen met onze Cursusadministratie via administratie@nivoo.nl of 0346-217421.

De BOA Basisopleiding bestaat uit 10 lesdagen waarbij je gemiddeld 1 lesdag per week hebt met een docent en daarnaast zelfstandig thuis aan de slag gaat met het bestuderen van de lesstof en het maken van opdrachten en toetsen. In totaal neemt de opleiding zo'n 3 maanden in beslag. Nadat je de examens BOA Basis Rechtskennis en BOA Basis Praktijk positief hebt afgelegd ontvang je het getuigschrift BOA wat nodig is om je opsporingsbevoegdheid aan te vragen. 

  • Om je in te schrijven ga je naar de pagina Cursusgroepen - Nivoo hierop vind je alle geplande cursussen. Per cursus kun je via de inschrijfknop jezelf inschrijven. 
  • Heb je advies nodig? Bel ons via 0346-217421 of stuur een e-mail naar opleidingsadvies@nivoo.nl.

  • Volg de opleiding basisbekwaamheid en behaal het getuigschrift.
  • Het getuigschrift is 5 jaar geldig.
  • De aanvraag van je akte kan door je werkgever ingediend worden bij Dienst Justis. Zie voor meer informatie: Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) | Justis

Vanaf 1 april 2025 zullen de BOA's in domein 4 overgaan naar een stelsen van Permanente her- en bijscholing zoals we dit ook bij domeinen 1, 2 en 3 kennen. Hiervoor is een overgangsregeling opgezet, zie voor meer informatie hierover de website van ExTH
Ook onderstaand schema kan meer informatie geven:

  • Examens worden afgenomen door erkende examinatoren van NIVOO, ExtH of de Politieacedemie.
  • Wil je inschrijven voor een examen? Neem dan contact op met onze cursusadministratie via 0346-217421 of administratie@nivoo.nl
  • Wil je herkansen? Ja, dat is mogelijk. Neem ook dan contact op met onze cursusadministratie voor meer informatie over herkansingen.

Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor u genoodzaakt bent om uw inschrijving op één van onze opleiding te annuleren. Welke stappen neemt u:

  • Check eerst onze annuleringsvoorwaarden.
  • Stuur een e-mail naar onze cursusadministratie via administratie@nivoo.nl

Wanneer je met een dienstvoertuig meer doet dan alleen van a naar b rijden is een aanvullende rijopleiding sterk aan te bevelen zodat u op een veilige manier het dienstvoertuig kunt inzetten. 

Dienst Justis is verantwoordelijk voor het afgeven van aktes en het verifiëren van de bekwaamheid van BOA’s. Zie voor meer info: Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) | Justis

Bij de rijopleidingen houden wij een groepsgrootte aan van 3 cursisten per groep. Tijdens de lessen rouleren we met rijden. 

In principe staat de opleiding voor iedereen open maar de opleiding schalen wij in op MBO3 niveau. Met MBO3 niveau doorloop je de opleiding niet allen soepel maar ben je ook klaar voor het vervolg. Na de basisopleiding ga je bij de BOA domein 1 t/m 4 de permanente her- en bijscholing in welke ook op minimaal MBO3 niveau gegeven worden.

Tijdens de lessen maken we gebruik van een voertuig wat hier speciaal voor is ingericht. Tijdens module 2 Rijden met stoptransparant gebruiken we een dienstvoertuig van de opdrachtgever als tweede voertuig. 

De rijopleidingen kennen een opbouw met verschillende modules. We starten altijd met module 1 en naar mate je uitgebreidere takenpakket hebt kunnen vervolgmodules ingepland worden. 

Overstappen naar een ander domein omdat u bijvoorbeeld van werkgever gaat veranderen is mogelijk. Zie voor meer informatie hierover Overstappen naar een ander domein tijdens de looptijd van uw akte - ExTH

In sommige situaties is het inderdaad mogelijk om ontheffing aan te vragen. Meer informatie is o.a. te vinden in de Beleidsregels BOA - bijlage H of neem contact op met één van onze opleidingsadviseur 0346-217421 of opleidingsadvies@nivoo.nl.